Specjalne miejsce w sercu - Pilecka, Hanna; Robačevskis, Elijus (Awazymyz. Pismo historyczno-społeczno-kulturalne Karaimów, 2022)
Wybitnie utalentowany jedenastolatek opowiada o tym, jak inspirują go rodzice, Natalija Robačevskiene i Emilis Robačevskis, oraz o pewnej niezwykłej podróży.