Dawne czasy w opowieści Sergiusza Rudkowskiego - Sulimowicz, Anna (Awazymyz. Pismo historyczno-społeczno-kulturalne Karaimów, 2018)
W numerach 8. i 9. „Karaj Awazy”, które ukazały się w latach 1935 i 1936, Sergiusz Rudkowski (1873–1944) zamieścił opowieść o „dawnym Łucku”, czyli o życiu łuckich Karaimów z czasów, o których opowiadał mu jego ojciec, Zachar (1838–1914).