Sto lat temu: literacki świt nad Styrem: W 1914 roku ukazał się pierwszy i jedyny numer czasopisma „Sabach” - Pawelec, Mariusz (Awazymyz. Pismo historyczno-społeczno-kulturalne Karaimów, 2014)
Nieznane okoliczności wydania w Łucku z inicjatywy Sergiusza Rudkowskiego nowego karaimskiego periodyku. Co sprawiło, że to przedsięwzięcie nie zakończyło się sukcesem?